Men idag var det iallafall dags, och för första gången i min snart 1-åriga karriär som hembryggare så testar jag att brygga en Stout, och inte nog med det jag ska även testa flytande jäst för första gången, spännande värre!
Wünders Vinter Stout
Receptet ser ut som följer (för 10 liter vört):
Malt
2,10 kg Pale Malt, Maris Otter (4,5 SRM)
0,10 kg Chocolate Malt (900,0 SRM)
0,10 kg Viking Crystal 100 (50,8 SRM)
0,10 kgViking Wheat Malt (2,5 SRM)
0,05 kgViking Black Malt (761,4 SRM)
Humle:
60 min 25 g Goldings, East Kent [5,50 %] (60 min)
Protafloc 20 min
Jäst: Irish Ale WLP004
Lakning av Wünder Vinter Stout |
Kommentar till mig själv, nu när jag tar sista flaskan. Den är något tunn i smaken. Lite mer karamellmalt....
SvaraRaderaKommentar till mig själv, nu när jag tar sista flaskan. Den är något tunn i smaken. Lite mer karamellmalt....
SvaraRadera