Igår åkte det "äntligen" på fat. Stouten som bryggdes för två och en halv vecka sedan hade jäst ut fint, från 1.050 till 1.010 vilket ger ca ett ABV på 5,2 %. Och utan att vara så lite nöjd så kan jag konstatera att grönölet smakade väldigt lovande!
Jag har ju pratat lite löst om fat innan, men nu är det inhandlat. Jag var i valet och kvalet för Corneliusfat kontra "Partyfat", detta efter Bryggradions program om just fat. Men efter mycket övervägande blev det Corneliusfat. Men jag hade ju svårt att bestämma om det skulle vara ett litet på 9 L, eller det större på 18 L. Jag valde det lite mindre, det var ju bara en marginell prisskillnad, men eftersom jag tycker det är lite tråkigt att få ett dåligt kok och sedan ändå behöva spä vörten med vatten, så blev det ett 9 liters fat. En annan fördel är ju att ölen tar slut snabbare, och då kan jag ju brygga oftare. Det kommer givetvis att bli ett eller två fat till (måste ju kunna dricka lite olika ölsorter).
Jag återkommer med lite bilder och rapportering så snart jag provsmakat Stouten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar